Dario R.Orioli

ac painter - multimedian artist

Sve i sva / stari tekstovi

Interesantna konstatacija: kada imaš mladu lijepu curu, onda ti kažu, daj kak možeš tak je mlada , a kad se upucavaš zrelijoj onda sami problemi s njezine strane ,pa si ti sad misli (?)  Ali srećom nisu sve zrelije žene takve ( ja se bar nadam )                                                                       

Hrvatska dobitnik u ratu gubitnik u miru ( još uvijek ). Dali bi bilo bolje da je obratno, pitam ja vas? ! Svi vole hrvatsku, ali po postupcima, izgleda nitko ne voli hrvate! Mi koji nismo pozvani da nam slike vise u  Suvremenoj ( novo izgrađenoj ) galeriji,  očito smo "papci" koji ne žive u ovom vremenu i prostoru ( valjda netko drugi živi umjesto nas ?) Ali naravno po nama se oštro i gazi i skače da se naš trag satre, da ne ostane ništa iza nas ( po mogućnosti  ), da novi naraštaji imaju samo prezentaciju onog što je onim nekima danas "kakti" moderno, a to je besmislenost, bezizlaznost , monokromnost , neinventivnost itd... da ne nabrajam!

 Kandidati za predsjednika su obećavali : "Ja ću dati ovo , ja ću dati ono ! Oni će dati ono što im Ustav dozvoljava . Očito nitko od njih nije pročitao Ustav !"                                                                                     Stipe Mesić 

                                  Do sada smo bili jadni, al od sada ćemo (možda??) biti  još jadniji, ma tko god da bude izabran za predsjednika ( a možda i ne ? ) Kaj će nam uopće predsjednik? Ma treba ga , ali tak se radi mimo njega! Ne razumjem kako to da Jadranka Kosor ima veća prava od predsjednika (predsjednica vlade je i to mi je jasno ) Znači bolje bi bilo da se naš sadašnji predsjednik Josipović  kandidirao za predsjednika vlade nego za predsjednika države , nije mi baš to sve čisto!! Vjerojatno treba predsjednik da djeli ordenje šakom i kapom  kao što je Mesić učinio sa Kraljevima ulice? SRAMOTNO !?  Razumjem da dobije orden Vice Vukov, ali ovi?  Pa što su oni učinili na svjetskom nivou za hrvatsku glazbu ili u hrvatskim okvirima osim kaj su im svi primitivci išli na ruku da se proguraju kao pobjednici za pjesmu eurovizije ili možda zato što su organizatori Ces't the Bes't ? Još nek dobiju GRAMY ili MTV nagradu , svašta!!Pa dajte im i to pa da ih skinemo s ku..a, ili možda zvjezdu u Opatiji ili u Holywoodu ,nebih se čudio!   Više na ovom linku -kajgod-. Mesića se mora i plaćati nakon mandata ( dobijati 800 000 kn godišnje za sve svoje troškove u što se podrazumjeva ju i troškovi kuće, zaštitara i kaj ti ga ja znam) , pa zar on nije dobijao plaću, pa nek si od te plaće kupi vilu itd...!?Hm hm ? Pa to isto ne piše u Ustavu ? Pa odradil je svoje manje više uspješno. Pa i mi radimo ko konji , pa kak živimo ? Ko konji , zna se! Dapače ja sam za Mesića  kao predsjednika , tolernatan, nije varalica itd.. ali ..francuski bivši predsjednik živi kao podstanar! Svaka čast francuzima , ne pate od veličina! Ne treba Mesić baš tako, ali valjda je nešto novaca i "zašparao", a penzuju neka dobija neku normalnu, a sve ostale troškove nek si od "zašparane" love pokriva ili nek nema sve to ! Ne kužim ovu hrvatsku politiku i državu,  sama sebi kopa raku(?) A  kaj ćeš ,nemreš im pomoći kad neće sami sebi!

 

Ono najosnovnije što me smeta u "Metropoli"

zahladnjenje i gdje gdje .. pa zar smo tak postali nepismen narod ?

biciklisti po trotoaru, motorini takodjer

loše riješene biciklističke staze

prejakog tona snimke ( koje upozoravaju koja je stanica ili koja sljedi )  u tramvaju

pušači 

budale koje se uvijek u mene ili očešu ili me laktare

taxisti koji prelaze do svog stajališta preko pješačke zone na trgu hrvatskih velikana ( i još objašnjavaju kak se to smije ), kaj god ?

kamioni čistoće koji nedovoljno zatvorenog stražnjeg djela, prolaze gradom i šire smrad unaokolo. Zar zato  dobijaju i naknadu za sramotu..mislim da bi mi trebali dobiti naknadu za smrad od kojeg se diže želudac(?)

Ovo što sljedi  ne spada u tu rubriku ,ali nek stoji ....smeta me i ona torbetina koju vuće Kosor sa sobom kada je na nekim važnim sastancima ( Barak Obama , Hilary Clinton a i ostalim važnim političarima ) i promocijama ,kao da je netom bila na placu  .Moja preporuka : manju torbu ili "akn" tašku ili aktovku  kao prava poslovna žena , a kao domaćica, izričito nakon radnog vremena..odavno više nije aktualna al to spada u našu građansku povijest

 

 10.11. 09

isto spada u povijest, al nek se tu i tamo podsjetim na taj nemili događaj 

         Izbačen iz SRCA ( Carnet ) uz pomoć policije ( na inicijativu zaštitara Davor  Pasarića ) koja naravno uvijek staje na stranu onog tko je u krivu i ne zaštiti žrtvu .Navodno sam gledao porniće, a vi provjerite na ovim stranicama http://video.tagged.com/?v=-4VFHxe7T5Q dali su to pornići? Ali kad to nije imalo prođu onda su mi na teret stavili to što se koristim tuđom šifrom , pa kaj, frend mi je dao šifru( to je kao da mi je dao ključeve svoga stana jer ima povjerenje u mene) . Zašto je Pasarić tako postupio? Smatram iz čiste zlobe, jer mi lijepo besplatno surfamo, a on mora sjediti za lovu i"  čuvati red " ma šta to značilo!!

Naravno pomoćnica ravnatelja Mrkonjić ,u razgovoru samnom, nije htjela reći dali je to što djevojka pleše u badiću pornić ili ne .Navodno je to neprimjeren materijal za gledanje. Da za nju kad je žensko , a i za ostale zaposlenike koji su zatucani i koji ne vide dalje od prsta pred nosom. Za mene kao umjetnika to je vječna inspiracija! A kada su klinci od 6 pa naviše gledali prave tvrde porniće ( 2008 pa na ovamo) , igrali igrice , natezali stolice amo tamo, bučili i na moju usmenu pritužbu redarima, među kojima je bio i dotični Davor Pasarić, te  dežurnom osoblju , nisu ništa poduzeli jer da oni nemaju ovlasti i neka se ja obratim pismenim dopisom Upravi pa će valjda onda reagirati, što sam  i učinio ali nisam taj dopis poslao jer je bio u fazi korekture! Kasnije nakon 3-4 mjeseca su ipak klinci morali dolaziti u pratnji roditelja ,a i to im nije bilo po volji pa su i prestali dolaziti ( nakon još 3-5 mjeseci ). Svašta!

Zabranjen mi je ulaz do daljnjega!!!  Nije ,ali se osjećam kao da je!             

Nije im jasno da su pogriješili ! /  Koga sve to zanima? E pa mene!!