Dario R.Orioli

ac painter - multimedian artist

HDLU  / ipak nisu tako loši kako pišem dolje, čovjek bude revoltiran kad mu se ne ide na ruku, i ne zna kako da ide dalje, a da si olakša dušu pa mora napisati kako se znaju tj ne znaju ponašati. Ali mo gu Vam reć da se Zanki  pokazao dvaputa korektan prema meni. Zadnji puta prilikom potvrde u članstvu HDLU-a i preporuke za umjetnički dodatak koji dodjeljuje Sabor isključivo za umjetnike !

Ne zavaravajte se njima , to je klupko zmija u okruglom Meštrovićevom paviljonu ( Nietzsche )

20.5. 2016. U HDLU-u  ljudske zmije stoluju li stoluju te šire zarazno ponašanje sukoba interesa !!

22.veljače 2016. 

Baš si ovih dana razmišljam o ovome...Novac Ministarstvo kulture prosljeđuje HDLU-u koji je nama samostalcima konkurencija, dapače i šikanira nas, a opet to isto Ministarstvo nama samostalcima uplaćuje novac za mirovinsko, staž. Dakle mi smo pod njihovom ingerencijom. Jako je to kontradiktorno. Kad nebi isplaćivali te ogromne sume novaca HDLU-u, nama samostalcima ( registriranim umjetnicima) bi bilo dostatno za sve ono što i ostali zaposlenici u drugim sferama imaju, a mi nemamo, za prijevoz, ev. za otpremnine, za odvojeni život , godišnji odmor, bilo bi dostatno i za jeftiniju prehranu itd.

  studeni 2015. Evo komisije za obrtOmat 2015.

Ivana Čuljak, modna dizajnerica i teoretičarka mode (artOmat)    ...obrtnik drugim rječima
Gaella A. Gottwald, povjesničarka umjetnosti i umjetnica (artOmat).....samozvana umjetnica koja je dok je bila ravnateljica izlagala na žiriranoj (?) izložbi recentnog hr stvaralaštva. To je u redu ? Je u primitivnim sredinama. To isto radi i ravnateljica galerije u Makarskoj, i tko zna još koliko ravnatelja i ravnateljica galerija po hrvatskoj !!!!Ajde de barem ravnateljica Andabaka nije bila član žirija kao prošle godine. Valjda su one packe koje sam joj dao na Skupštini imale efekta !!

Marta Haraminčić, pedagoginja i povjesničarka umjetnost
Martina Miholić, umjetnica i voditeljica galerija Prsten i PM (HDLU)....samozvana samouka umjetnica
Mia Orsag, umjetnica i voditeljica galerije Bačva (HDLU).....samozvana samouka umjetnica

Pitanje je : Dali one i lično izlažu i sudjeluju na obrtOmatu ?

Što uopće imaju tu raditi samouki umjetnici?  Umjetnica,a voditeljica galerije, ma nemojte.....stopostotni sukob interesa..A muški članovi komisije , zar je to ravnopravnost o kojoj se u zadnje vrijeme specijalno govori ?

Evo moja žalba na odbijenicu prošle godine na obrtOmat :  http://www.weebly.com/editor/main.php 

   2015. Još jedna stvar ,  nije mi jasno kako se može postati član HAZU-a. Naime na zadnjoj skupštini HDLU-a vrli naš predsjednik sa ponosom je istaknuo da je dotični Zlatan Vrkljan postao član HAZU-a. Ponosno je istaknuo vjerojatno iz razloga što se nada da će mu pomoći prilikom prijema u istu jer to ide sistemom preporuka , a ne nekim drugim relevantnijim putem. No da se vratim na temu. Na temelju čega je Vrkljan primljen? Niti nekih specijalno genijalnih, frapantnih izložbi zadnjih desetak godina, niti ratnih zasluga, niti izuma, nekih novih umjetničkih tehnika, knjiga, patenata. Znao sam da je bio član komunista pa si sve mislim da se ta nit proteže i nadalje posebno u takvim udrugama ili bolje reć institucijama koje ne primaju svjetski poznate znanstvenike tipa Đukića, ali primaju neke tipa Vrkljana!!!  Osim što primaju izrazito visoke , plaće, naknade (što li već ) dali uopće rade nešto izrazito korisno, a da to isto ne rade i ostali umjetnici, znanstvenici itd koji nisu članovi te Akademije, a ne primaju tako velike naknade za svoj rad? Bilo je na TVu neki dan kako je jedna žena u HR doonirala svoju krv 150 puta, to je otprilike 35 lit krvi. Pitanje je dali bi se itko od Akademika mogao po zaslugama usporediti sa tom ženom ? ...Odgovor nam je svima očit!!!

2014. Kada se zaposlila nova ravnateljica Ivana Andabaka, (prezime mi ne ulijeva povjerenje ), sve je opet počelo po starom, nije im za vjerovati. Ona se nalazi u žiriju za taj "Artomat". Očito nije čitala svoje ovlasti koje joj jasno i glasno pišu u Statutu HDLU -a. Muljaju nas! "Artomat" postaje mjesto samo određenih, podobnih Gaeli Gotwald čija je to navodno i ideja i koja se takodjer nalazi u žiriju. Žiri kao prvo mora biti neovisan . Mi članovi podlježemo žiriranju gdje sjedi ekipa koja žirira već godinama taj hebeni Artomat i uvijek  se moraš tim klincima ponovno dokazivati, a oni jesu li se oni dokazali prije toga, kome i gdje, jel mi to možemo znati ?? Kad je Gaele bila ravnateljica još su se i dešavale pozitivne stvari za široko članstvo, ali i onda još to nije bilo kako treba. Kao ravnateljica se stvarno trudila...nalazila rješenja u korist članova, ali tako je trebalo oduvijek.  Ima još nekih stvari koje bi trebala izmjeniti i realizirati...Na ovom  Artomatu 2014.g. totalna ponuda primjenjenih radova pod krinkom umjetnosti. Po meni bi se morao taj "Artomat" zvati Obrtomat...nastavit će se

Odbili me za 2013. ( mislim da su to oni iz parade ponosa, barem neki od njih ) za artOmat...al me opet primili jer nedam se prcat, pa ipak sam član HDLU-a 30 i kusur godina, ali što dodjeljen mi je prostor najmanji od svih izlagača HDLU-a i naravno uzurpirat ti želi prostor prvi susjed koji niti nije član HDLU -a i nebi niti trebao tamo biti, ali njegova djevojka je! ,,Svaka joj čast ona je stvarno OK, al ovaj dječarac stalno ima neke teritorijalne pretenzije prema mojem jako malom prostoru , megoloman, nikad mu dosta love očito je.......očito mu treba šaka u glavu da se sredi....

10.1.2014

Svaki dan na dan održavanja Parade ponosa ( kakav samo naziv ) izvjesi se zastava duginih boja ( krasna zastava za takve devijantne individue , tko im je dao za pravo da si prisvoje sve boje spektra , hoće reć da smo mi ostali  crno bjeli )apsurdno ((. Izvjesi se bez pitanja cjelokupnog članstva . E pa neće ić , sad su pak , opet na moju inicijativu morali pitati članstvo, ali se pokazalo da na skupštinu dolaze baš oni "pametni". Kad ćemo više mi "budale" doć u većem broju da skinemotu zastavu i te paradere sa dnevnog reda. Umrežili su se očitodobro  u HDLU.

21. 3. Išla Skupština i na njoj  se neke stvari izglasale , ali moram reći da "neuki" uvijek izgleda ostaju "neuki"..Izglasano je dakle, na moju inicijativu da članovi Upravnog i Nadzornog odbora nemogu izlagati u tom periodu ( što sam ja predložio ) ali ujedno i da članovi ostalih Odbora (  što sam ja takodjer predložio da nesmiju izlagati )  to mogu . No tu se pametni sjetili da ne može Društvo odmah biti civilizirano već samo jednim djelom, te su predložili da se glasa za to da članovi ostalih Odbora smiju izlagati za vrijeme svog mandata. Dakle  "pametni" stavili na glasanje još "pametnijima"  koji su to i potvrdili .. što samo potvrđuje moju tezu da je to Društvo u velikoj moralnoj zabludi sa cjelokupnim svojim vodstvom . Već se i po tome vidi kakvo je to  Društvo))  SITAN KORAK PO SITAN KORAK  USVAJAJU SE  CIVILIZACIJSKI STAVOVI (prepolagano za jadne izmrcvarene , punih nepovjerenja članove )!!

 

21. 3.2012.

Kreće Izborna skupština na kojoj se bira novi stari predsjednik..nije bilo drugih kandidata. Neka , Zanki se popravio , onak malo je počeo razmišljat, al to sve na kapaljku,  ( ? ) ..glasat će se za izmjenu Statuta, kojeg smo uz moju pomoć i još ponekih ( Dijane Sokolić npr ), sredili da liči na nešto! Dakle zasad opet konstatacija da se stvari kreću polako nabolje...jedino me smeta što je Vatroslav Kuliš ( kojega je vjerojatnom potegla Laura Topolovšek  bivša tajnica HDLU-a ) u gradskom  nekom odboru za financije i naravno dodjelio si je 150 tisuća kuna, jel za svoju izložbu ? Zar Kuliš drago kamenje izlaže ili što? Jadni bili i jadni ostali u takvom lopovskom sistemu! Nesmije se nitko buniti jer on je u komisiji koja dodjeljuje sredstva i HDLU - u . Zato čkomiti ko mora, ja ne moram, to bi se trebalo preispitati kako se to dopušta..očiti sukob interesa  i još ponešto.  Puno je od pokvarenosti u tome!

17. 3. 2012.

Imaju dobre poteze, primjerice Gornjogradska likovna kolonija, likovne radionice..odlična ideja , a i samostaci su uključeni u taj projekt..zaradi se neki novac..to je to, tako treba biti češće..slično se događa i u toku 12. mjeseca...odlično smišljeno )))))) mogu oni kada hoće, treba ih malo pritisnuti !

21.11. Opet sranja

pisana je monografija HDLU-a..KAJ MISLITE TKO JE PISAO.. ? PA ONI KOJI SU IZBLAMIRALI HDLU U OČIMA NJEGOVIH ČLANOVA, ONI KOJI SU MU NANIJELI I MORALNU I MATERIJALNU ŠTETU...Svi dosadašnji predsjednici..opet žalosno da nemože biti žalosnije ((((((

 

20. 9. 2011. Vidim sranja ponovno dešavaju u HDLU-u. Jasenka Bulj izlaže u Domu ..u sukobu je interesa kao član odbora za Statut. Prije godinu dana bila je član Upravnog odbora HDLU- a..Dost mi je, to samo primitivci  s nimalo morala mogu tako...(da ne objašnjavam ). Pobrali su lovu za katalog , pobrao je lovu fotograf , vjerojatno Fedor Vučemilović ..a tko drugi (?) takodjer član upravnog odbora HDLU- a.. i tako već godinama dešavaju se "sranja" i tako će ubuduće biti , ako ih prije toga vrag ne odnese ili  bog ne kazni!

 6. mjesec 2011. Popravili su se..čini mi se da dolazi jedan od dobrih perioda za HDLU!!

Ravnateljica samo petkom drži svog ljubimca..što je dobar odmak..komunikativna je i čini mi se nije tak loša kak sam mislio, može se sa njom razgovarati !!

5.5. Skupština HDLU-a

prošla normalno , nije bilo nekih trzavica, moglo se doć do riječi.. e da se ovak uvijek postave bilo bi odlično...mercar nazvao onu grupu alo me zasmetalo kad je Šercar , u stilu kak on već zna nazvao grupu u kojoj sam i ja bio , nezadovoljnika kriminalcima... e pa sad stvarno je pretjeral al ko bu se uopće više osvrtal na takve nebulozne konstatacije..

 17.2. 2011.

Da probamo rezimirati što se dobroga i lošega  učinilo u HDLU-u za vrijeme "vladavine"Zankija

Dobro : Web starnica HDLU-a...obećanja spadaju u dobro ako su se i održala, kolko znam osim weba ničeg drugog nema posebnog što i drugi nisu sprovodili , a to je ono najnužnije,,izložbe..transaprenti na Domu..i tak dalje

Loše: Nije uvedeno služenje internetom, izgubio spor sa bivšom ravnateljicom, poništio sav trud grupe legalno izabrane od Skupštine za obradu Statuta, koja je modificirala stari i nadopunila ga da nije nedorečen.. doveo nove djelatnike, (dali mimo natječaja ?)..vječno u sukobu interesa .Zar nije dovoljno kulturan i informiran da nezna što to znači biti u sukobu interesa ? Drugim riječima realizirao svoje izložbe, bio u kojekakvim komisijama za izložbe ( to je ono što znam , a gdje je sve  ono što neznam ) Nije sazvao Skupštinu u 2010 g. (za svaku osudu i njega  i Nadzornog  odbora koji se treba skrbiti o poštenom radu  HDLU- a )

ŠERCAR DOBIO NAGRADU OD HDLU-a ZA ŽIVOTNO DJELO ( ČLAN NADZORNOG ODBORA U TO VRIJEME SADAŠNJE  )!  I ON OČITO NEZNA ŠTO ZNAČI SUKOB INTERESA ..AL NJEMU TO I ODGOVARA  DA NEZNA , SVI SU SAD NEUKI I JADNI, A ON JE I PRAVNIK  PO STRUCI K TOME  ,  PITANJE JE SAD KAKO TO DA ON TO NEZNA ?   IZGLEDA DA SAMO NEKI OD NAS IMAJU POTPUNO ETIČKO ZNANJE !

10.2.2011.

Bio u HDLU-u i imao što vidjeti .."Ravnateljica" drži malog simpatičnog terijera..bio je u krilu jedne djevojke ( valjda je to dadilja bila (?)) Pokraj prozora papir za njegovu nuždu , valjda je i zdjelica tu negdje (nisam vidio ) ..pa se sad nameće pitanje dali ona može koncentrirano obavljati nužne zadatke HDLU-a ili jedno oko uvijek mora biti na njezinom mezimcu , a ako izlazi iz prostorije , na samo 5 min..što se dešava, dali ga nosi sa sobom ili on , pošto je ipak životinjska vrsta i to još beba, može napraviti recimo kompjuterski dar - mar  zaigrajući se sa žicama ili nečim drugim, papirima. i slično..ma ljudi moji zar je to moguće u jednom ozbiljnom društvu?

 

2010. NISU OPET SAZVALI SKUPŠTINU..koja je morala biti održana u 2010 ..opravdavaju se OVRHOM...koja je bila u 10 mjesecu (kaj znači ovrha, skinu im lovu i to je to , a kaj mi članovi imamo s time..bilo je vremena prije ovrhe , jer godina JE GODINA( "tudumi glupi pokvareni" ). .Samo se obavijesti članstvo pismenim putem (oko 1000 kn potrebno za to , po mojoj procjeni , ali ja mislim i puno manje ) i POŠTUJE SE STATUT HDLU-a..ovak se NE POŠTUJE  niti STATUT , a time niti ČLANOVI!! Glavnu odgovornost u biti snosi Nadzorni Odbor koji mora upozoriti Upravni odbor da sazove Skupštinu ako je nije sazvao ..Ali glavno da je član Nadzornog odbora , Šercar dobio nagradu , o tome se vodilo računa..  P...de

u 2010. izgubili spor sa bivšom ravnateljicom ..koštalo ih 100. 000 Eura..he ,he"! Radila" je par godina na način da je u godini dana bila prisutna par mjeseci  na svom radnom mjestu ,ostalo vrijeme provodila je u potrazi za mogućnošću da dobije djete..putovanja , liječnici itd..!Spor je nastao zbog vrlog nam bivšeg predsjednika Kuliša koji je otkaze djelio "at -hok" kao što je i mene proglasio ("at-hok") izbačenim iz HDLU-a, koji sam ukazivao na nepravde koje još i dan danas traju u HDLU-u..E pa sad članovi imaju ono što su večinom izglasali onda,  i dalje glasaju nepromišljeno i nastavljaju ići  tim smjerom "guska u magli"!!Dakle spušili 100.000 eura..zahvala Kulišu!

U mjesecu maju 2010. traže se umjetnici za oslikavanje zida u Branimirovoj u Zagrebu. Plaćen materijal i to je sve... Po toj logici umjetnik vrijedi manje od soboslikara koji po kvadratnom metru dobije više nego umjetnik, koji ne dobije ništa!! To je kratko i jasno objašnjenje , a sve ono da je to dobra  reklama umjetnicima,  takodjer je farsa jer će ionako biti izbrisani nakon 10-ak god kao što su i ovi prethodni ( graffiteri ) preko čijih se radova preslikava, kao što su bili izbisani i oni prvi takodjer, ak. slikari.. i oni još prije njih ,prvi radovi na zidu od  graffitera, a i koga briga za umjetnika koji svoje radove daje besplatno, takoreć!

Evo i ja tražim, ovim putem, da nam se oslika stubište u tri ulaza , gdje sam predstavnik stanara.. Dobit će se materijal i pokoja čaša vode , a može i sok.. a reklama obavezno , probat ću angažirati i TV.. Molim umjetnike da se jave !! MOB : 091 898 64 75 begin_of_the_skype_highlighting            091 898 64 75      end_of_the_skype_highlighting

28.2.010 i 20. 4. 010.  Naravno, kako se i očekivalo i Zanki i ravnatelj Frančeski, opet su  u raznim komisijama za izložbe. Moj prijedlog je da svoju djecu ( ako je imaju i ako imaju više od 18 god. ) angažiraju da budu oni koji" kroje izlagačku pravdu " . Pa nisu izabrani za te funkcije od strane Skupštine(?) Napravili su ujedno svak sebi i izložbu. Frančeski autorsku, a Zanki samostalku u centru grada galeriji " Josip Račić "( to smo i očekivali ,samo je bilo pitanje vremena kad će proraditi balkanski mentalitet ) .  Zašto bi oni bili pošteniji i kulturniji  od svojih predhodnika, jednostavno oni ne razumju da su u sukobu interesa, a i nepristojni su  pritom, oni jednostavno ne žele shvatiti što to znači...dali su glupi? U 4. 010.  mjesecu išla je izložba pod nazivom " Gozba " . Meni je to, iz moje perspektive izgledalo kao,  evo zovemo vas na gozbu nakon toga što smo vas zahebali tj nakon što smo pregazili preko" vaših leševa "!

Sredinom 2009. ... -DOBRO- gubi  na svim frontovima! Potukli nas do nogu svojom beskrupulznošču! Koliko su oni pokvareni ljudi moji, to je za svaku osudu! Sram me je da sam čovjek, a i član HDLU-a! To su takve smicalice što ni USKOK nemože prokljuviti, ali mi to osjetimo na svojoj koži!

Pazi sad!

Član LIKUM-a nemožeš postati ako nisi član HDLU-a ili ULUPUH-a ! Ako si član HZSU-a to njima ništa ne znači. Očito nepoštivanje statuta HDLU-a od strane HDLU-a i od strane LIKUM-a...dakle mi profesionalci ne možemo biti neovisni nego ovisimo o odlukama amatera koji uvijek zastrane i mimo zakona donose štetne odluke po nas... Lično mislim da je to išlo na ovaj način. Prije par godina HDLU je izbrisao LIKUM sa popisa galerija koje dobijaju sredstva iz proračuna i dogovorio sa LIKUM-om da će se to promjeniti ako se stvari postave ovako kako su se na kraju i postavile. To je to 2+2=4 . Zašto uopće HDLU odlučuje koje će galerije za svoje programe dobijati potporu iz proračuna , pa zar to ne bi trebao biti HZSU(?)

To što si ti profesionalno baviš umjetnošću to ništa ne znači, tako te u biti HDLU drži na uzici i neda vrdati i moraš plaćati članarinu za takve životne situacije.To je dokaz da u biti to što imaš titulu slobodni likovni umjetnik, je čista farsa!

rujan 2009.

Mjenjaju Statut koji smo se mi mučili više mjeseci prepraviti ga i ispraviti greške predhodnog . Njima je bio navodno preopširan, ali da nije opširan shvaćali bi ga kako tko hoće i radili nepodopštine i dalje. Zato su ga opet "prepravili" !

Opet su nas počeli muljati , izlažu u domu HDLU-a pod imenom Harem ( mogli su imenovati izložbu  "Nedodirljivi , bezobrazni , drski" tada bih je išao čak i pogledati , ovako ????)  Bila je to autorska izložba našeg Ravnatelja kojemu nije posao koncipirati izložbe.  On je meni inače simpa , išao mi je na ruku više puta , ali nezna ustvari kao i večina na vlasti u HDLU-u ,koje su njihove stvarne ovlasti. On prema zakonu o udrugama ustavari nebi niti trebao biti u HDLU-u kao Ravnatelj ( pa baš ne piše to u zakonu o udrugama, kolko sam ja vidio, te možda imam krivo ja te Adamović i ekipa???) Svejedno,! E da, opet nas muljaju ! Uf kaj ih ne volim!!!!Jako sam povrijeđen , nisu ok!!

 Ipak ZLO pobjeđuje DOBRO! Nema pravde

29. 10. 2009.

Skupština HDLU-a  - NITI RIJEČI O NOVOM STATUTU KOJI SE TEMELJI NA ZAKONU O UDRUGAMA, ALI NARAVNO PRIHVATIT ĆE SE  NJIHOV MUTANT STATUTA!

Na Skupštini konstruktivni " metež" ali bez uspjeha. Činjenica je da je većina članstva neupućena ,rade neke "šatro" umj. poslove i nemaju vremena, a samim time pojma nemaju kaj se ustvari zbivalo ove zadnje godine u HDLU-u, a to je da smo se mi od Skupštine kao legalno izabrana Radna grupa mučili mjesecima oko izmjene Statuta  koji kao da je bio iz 19. stoljeća . Naravno te izmjene nisu odgovarale Upravnom odboru koji na nelegitiman način , dakle bez odobravanja Skupštine preuzima izmjenu Statuta i osniva "kakti" novu Radnu grupu , u kojoj su naravno njihovi članovi kao i metuzalem Ratko Petrič (koji misli da je HDLU njegov) kojem je g.Grgas na toj zadnjoj Skupštini u lice pred cjelom Skupštinom rekao, da je kipar koji podiže spomenike četnicima ( misli na spomenik koji su mu srušili u Velikoj Gorici) i da nebi smjeo biti niti u Nadzornom odboru u kojemu je momentalno. Ljudi moji tu ima sprege (u HDLU-u ) kolko ti srce hoće, ali naravno srce ne želi, ali tu ti spregu nameču nemoralni, nepošteni .... sinovi . Dakle ZLO ipak pobjeđuje DOBRO , a kad će ih bog kazniti, na nama je samo da čekamo (nadam se uskoro i to svakog od njih pojedinačno, ali nemam niš protiv da ih i kolektivno kazni) . Dakle ta njihova Radna grupa vrši neke izmjene, ali to nisu izmjene to je mlaćenje prazne slame ( jer se ne temelji na Zakonu o udrugama ) samo da Statut one radne grupe koja je legitimno izabrana od Skupštine 2009. i koji se temelji na Zakonu o udrugama , ne prođe. Sokić se srčano trudio i tražio odgovore na masu pitanja, ali naravno Zanki , Buntak i ekipa koja je mimo Skupštine upala u Upravni odbor,  jednostavno protustatutarno
ignorira ta sva njegova pitanja! Raja i dalje ne kuži pa ne kuži u čemu je problem i čak to i podržava , što se vidi na glasovanju ! Pa i Kipke je medju njima. Kako im pomoći?

Na samoj Skupštini biralo se novo - staro  predsjedništvo na čelu sa diktatorom Zankijem. Većina članova dala mu je prolaz što samo potvrđuje da su totalno neupućeni i da im se žuri i dalje u svoj ograničeni svijet (guske u magli - to mi je poznato) ! Ustvari oni dođu u HDLU jednom godišnje ili samo onda kad im treba neka potvrda, a što se zbiva iza tog ukletog "Doma" pojma nemaju, kao što sam već konstatirao!

Neki lik iz ove igre mi je jako nejasan. Srećko Planinić, koji je dao potpise meni i protukandidatu na Izbornoj skupštini prije nekih 8 - 10 god. ,što je nedopustivo i s etičke strane , sada se  pojavljuje i u Radnoj grupi za Statut,  legalno izabranoj na predzadnjoj Skupštini kada je otezao sa svojim govorima o što je on radio onda tamo , tada , donoseći pisani materijal na više stranica , koji bi mi trebali proučavati danima itd itd , a vrijeme je prolazilo i zbog toga i zbog inih situacija ( bolesti, nedolazaka itd ) i naravno da smo prekoračili zadani termin koji ustvari nije bio zadan od strane Skupštine već samo Zankija i prijatelja , Dakle on se pojavljuje i u prvoj varijanti Radne grupe i  u "Radnoj" grupi koju je odabrao Zanki nelegalno , mimo Skupštine. Kako bi ga čovijek nazvao jel "DVOCIJEVKA "ili kako ga zvati? Jel tko zna ili ima ideju ( nek napiše u forum na mojim stranicama )? On je i u ovom novom Odboru ( mislim Nadzornom odboru) ali nije teško dokučiti zašto(?) Pa zato jer vodi "Galeriju" u Poreznoj upravi , a svi koji vode "Galerije" dobrodošli su u HDLU i njegove Odbore, jer bude bilo izlaganja u tim Galerijama sve u 16 , tih članova odbora i njihovih pulena ! A tu je i otkup slika Porezne uprave , a to je najzanimljivije ovim igračima( bogami i meni bi bilo zanimljivo )

 

MALO IDEMO JOŠ UNATRAG GODINU DANA...


 

OVAJ DIO KOJI SLJEDI  POSVEĆEN JE ONOM DOBROM U HDLU-u

 

2009 . Skupština

Nakon ove Skupštine "RAZUM JE POBJEDIO!" Sad su postali OK. Primili

su me ponovno iako me u biti nisu niti izbacili jer sud bi imao posljednju

riječ, ali slažem se da ak treba koristim naziv "primili su me",

nije problem. Zanki se ponio frendovski i  razumno! Pa to je to

sloboda mišljenja i govora mora biti zajamčena, a onda možemo

naprijed u nove pobjede!

Ali sve je to ustvari jalovo što če se kasnije pokazati!

 

Dobili smo web site !  www.hdlu.hr
Nije idealan ali nije ni za baciti , sve u svemu dobar je u odnosu na onog kojeg

smo imali do 2008.. Treba samo nabrojati odbore i komisije te staviti imena onih

koji sjede u njima i  još ponešto ! BUDE NEKAJ OD SVEGA TOGA! HM, HM


Ponudio sam se da budem u radnoj grupi za Statut . Puno šljakamo , nema uvijek

svih koji su se javili ali ide se prema naprijed , to je glavno ! Sad je kraj 5 mjeseca i

imamo još nekih desetak članaka za izmjenit ili upotpuniti. Vlada kolegijalna

atmosfera sa uvažavanjima primjedbi od svakog pojedinog, e to mise sviđa!

 

 

Još koju godinu unatrag!!

 12. 12. 2008. Skupština HDLU-a ( na moj rođendan , he , he ) !

                      Svašta na njoj , od weba koji je jos uvijek u povojima ( kojeg su tek

kasnije nakon godinu dana dotjerali , napokon )preko Statuta kojemu trebaju

konkretne izmjene da ne bude dvoznačan  te opet uzimanja mene na zub i to od

koga bivšeg "prijatelja" sa čijom sam sestrom prvi put uzeo "TRIP" u Asterdamu

te još pokoji u Zagrebu ,  kaže on : "Dragi naš kolega Orioli ,oko kojeg je prošle

godine bilo cirkusa..nešto vidim snima." , kaže FEDOR VUČEMILOVIĆ

( tko je to?) On je navodno stručnjak za medije,kako sam o sebi kaže  i ja po njemu

nebih smjeo snimati dok ne pitam svakog pojedinog od prisutnih za dozvolu

( jer sam snimao na svoju radost ), ma nemoj? A kad su mene pitali dali smiju

snimati zvučno za arhivu ili kad je došla TV na Skupštinu, a na koncu konca niti

on nije pitao mene za dozvolu kad je snimao fotoaparatom moju svirku prije

30 godina u X gimnaziji , a još manje prisutne gimnazijalce , a ako je on je takav

stručnjak za medije šta uopće radi ovdje, pa on bi trebao raditi u MTV-u ili barem

na lokalnoj TV????AJD STARI NE ZAJE...! Onako se pitam što uopće radi ovdje

jedan fotograf pa zar mu nije mjesto u Foto-klubovima , pa tko ga je uopće primio

i na temelju čega u HDLU? "Cirkus" od prošle godine bio je insceniran Kuliševom

zaslugom te zaslugom "prijekog" navodno - Časnog suda (?)HDLU-a na čelu sa

Šercarom koji mi nije dao da pošteno dođem do riječi tada , kao što nisam mogao

niti sada pošteno iznijeti svoju "odbranu"  jer su mi svako malo upadali sa nekom "pametnom" opaskom!
Nakon par tjedana evo Vučemilovića  u "Skici za portret" na TV-u . Mogao sam i

mislit da bu sad opet i drugi članovi Upravnog odbora odmah na TV-u nakon Zankija , pa to tako ide !!!!!!!
       NA SKUPŠTINI TJ. POSLIJE NJE, DOZNAO SAM DA JE PREDSJEDNIK

HDLU- a ZANKI , VOLONTER TJ. DA RADI BESPLATNO  SVAKA MU ČAST

NA TOME , ALI TO MU NEDAJE PRAVO DA SE SAMOPROMOVIRA NA TV- u

VEĆ DA JE ONO ŠTO GOVORI NA TV-u POVEZANO SA HDLU-om!
Dobro, mlad je bude naučil! !

 

 Da Vam nebi bilo dosadno malo mojih remek djela na http://www.youtube.com/user/DRORIOLI

 CJELOKUPNI TEKST OD PRIJE 8- 10 god POGLEDAJTE NA http://www.hdlu.webs.com/